MOJI NAMAZI
RIBJI NAMAZ
½ kg ribe (škarpina, brancin,…. ali osličev file)
Začimba curry
Majoneza približno 3 žlice
Poper
Svež nasekljan peteršilj
Sol
Skuhaj ribo v slani vodi 5 do 7 minut, ohladi in odstrani kosti. Z vilico pretlači, dodaj majonezo in vse začimbe, premešaj da dobiš gosto pasto.
TUNIN NAMAZ
Tuna v konzervi
Majoneza
Svež sesekljan peteršilj
Poper
Črne olive
Tuno odcedi in pretlači z vilicami, dodaj majonezo in začimbe ter na drobno narezane olive.
RIKOTIN NAMAZ Z DROBNJAKOM
Nasekljan drobnjak vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.
NAMAZ Z BAZILIKO
V rikoto ali skuto vmešaj sesekljano svežo baziliko in posoli. Lahko uporabiš tudi pesto iz bazilike namesto sveže.
ČEMAŽEV NAMAZ
Naredi pesto iz svežega čemaža (sesekljan svež čemaž, olivno olje in sol) in dodaj sesekljane olupljene mandlje.
TUNIN NAMAZ S KISLO SMETANO
Tuno iz konzerve odcedi in pretlači z vilico, dodaj kislo smetano, sesekljan peteršilj in sesekljan česen ter posoli.
METIN NAMAZ
Nasekljano meto vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.
RIBJI NAMAZ
½ kg ribe (škarpina, brancin,…. ali osličev file)
Začimba curry
Majoneza približno 3 žlice
Poper
Svež nasekljan peteršilj
Sol
Skuhaj ribo v slani vodi 5 do 7 minut, ohladi in odstrani kosti. Z vilico pretlači, dodaj majonezo in vse začimbe, premešaj da dobiš gosto pasto.
TUNIN NAMAZ
Tuna v konzervi
Majoneza
Svež sesekljan peteršilj
Poper
Črne olive
Tuno odcedi in pretlači z vilicami, dodaj majonezo in začimbe ter na drobno narezane olive.
RIKOTIN NAMAZ Z DROBNJAKOM
Nasekljan drobnjak vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.
NAMAZ Z BAZILIKO
V rikoto ali skuto vmešaj sesekljano svežo baziliko in posoli. Lahko uporabiš tudi pesto iz bazilike namesto sveže.
ČEMAŽEV NAMAZ
Naredi pesto iz svežega čemaža (sesekljan svež čemaž, olivno olje in sol) in dodaj sesekljane olupljene mandlje.
TUNIN NAMAZ S KISLO SMETANO
Tuno iz konzerve odcedi in pretlači z vilico, dodaj kislo smetano, sesekljan peteršilj in sesekljan česen ter posoli.
METIN NAMAZ
Nasekljano meto vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.