Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec
  • Domov
  • Novice
  • Članki
    • Recepti
    • Zelišča
    • Uporabni nasveti
    • Vrtnarski nasveti
    • Naravna kozmetika
    • Zdravo življenje
  • Kontakt
  • Forum

ODLIČNO ZDRAVILO ZA DVIG IMUNITETE 

5/7/2014

0 Comments

 
Picture










Pozimi nas največkrat boli grlo. Namesto jemanja zdravil, ki zmanjšujejo naravno imuniteto organizma, vzemite to sredstvo, katerega je lahko in enostavno pripraviti..

PRIPRAVA:
V kozarec zložite na ploščice narezano limono in ingver,prilijte med,ga zaprite in postavite v hladilnik, kjer bo želiral.

JEMANJE: 
V skodelico daš jušno žlico tega želeja in ga preliješ z vrelo vodo, tako je čaj pripravljen.
Mešannico tega želeja imaš lahko v hladilniku 2-3 mesece.

Enostaven recept in zelo učinkovit pri zdravljenju grla. Znanost je priznala,da je med zelo učinkovit pri zdravljenju raznovrstnih bolezni... 

AH, TE  NAŠE ČEBELICE...:)


0 Comments

Med z ameriškim slamnikom

5/7/2014

1 Comment

 
Picture
Ko udari sezona prehlada nam lekarnarji ponudijo pripravke iz ameriškega slamnika za povečanje odpornosti. Le-te si lahko pripravimo tudi sami. Ameriški slamnik namreč odlično uspeva na naših vrtovih. Zraste v lepo okrasno rastlino, njegove cvetove, liste in stebla pa s pridom uporabimo za pripravo domačega čaja ali medu z ameriškim slamnikom. Ko se nas loti prehlad, takšen med dodamo mlačnemu čaju ali ga zaužijemo kar samega.

Pomembno!
Ker ameriški slamnik spada med zdravilna zelišča, z njegovo uporabo ne smemo pretiravati.

Posebni pripomočki:
  • močan kuhinjski mešalnik
  • večja steklena posoda s pokrovom

Sestavine

Za približno 750 ml medu:
  • 20 cvetov s stebli in listi (zelo olesenele dele stebla zavržemo, uporabimo cvet s približno 20 do 30 cm stebla)
  • 500 ml akacijevega medu

Priprava
  1. Cvetove, stebla in liste grobo narežemo. Najprej eno in potem še drugo polovico narezanega slamnika stresemo v mešalnik in na hitro zmeljemo v grobo kašo.
  2. V 1000 ml kozarec stresemo nasekljan ameriški slamnik in ga prelijemo z medom. Kozarec pokrijemo s pokrovom in opremimo z datumom priprave. Med zorenjem bo med precej narastel, zato mora biti kozarec vsaj za eno tretjino višji od vsebine.
  3. Kozarec pokrijemo in postavimo na toplo mesto, vendar ne na direktno sonce za 40 dni.
  4. Po končanem zorenju zmes medu in zeli prelijemo v drug kozarec s širokim ustjem, v katerega položimo cedilo za čaj, ki ga prekrijemo z gosto tkanino (cedilno vrečko). Pustimo kakšno uro, da se med dobro odcedi, nato s pomočjo tkanine iztisnemo še zadnje ostanke zdravilnega medu.

1 Comment

Recepti za pripravo bučk

5/7/2014

0 Comments

 
Picture
Poletje je že tu, z njim je prišel tudi čas bučk. 
Bučka je zelenjava, ki jo vsi dobro poznamo in jo znamo brez dvoma uporabiti v kuhinji.
Morda pa boste dobili še kakšno idejo, kako jo uporabiti..


V priponki je dokument z zbranimi recepti. 
mmm, pa naj vam tekne!

Bucke.doc
File Size: 1074 kb
File Type: doc
Download File

0 Comments

Borovničev liker

5/7/2014

0 Comments

 
Picture
2 l črnega vina  ( grajsko črno ali podobno vino )
2 vanilija sladkorja
1 kg sladkorja
1l borovnic

To vse skupaj zavri in potem ohladi, nato dodaj 2 dl ruma. Dobro premešaj in nalij v steklenice.


0 Comments

    RECEPTI


    Iskalnik:


    Arhiv člankov:

    March 2018
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    November 2014
    October 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.