Sestavine za domačo vegeto (za približno 10 x 2 dl kozarčkov za vlaganje) :
· 1 kg peteršilja (korenina in listi)
· 1 kg korenja
· 1 kg čebule
· 1 kg paradižnika
· 3 pori
· 2 gomolja zelene
· 60 dag soli
Priprava domače vegete: Vso zelenjavo operemo in očistimo ter narežemo na koščke. Vsako zelenjavo posebej zmiksamo v multipraktiku. Pozor, ne smeš je zmleti čisto na drobno, ampak na fine koščke. Potem vso zmiksano zelenjavo v velikem loncu zmešaš skupaj in dodaš sol. Pripravljeno domačo vegeto pustiš stati v loncu 24 ur, vmes pa večrat dobro premešaš. Ko mine en dan, vegeto preložiš v manjše (2 dl ) kozarčke za vlaganje in dobro zapreš.
· 1 kg peteršilja (korenina in listi)
· 1 kg korenja
· 1 kg čebule
· 1 kg paradižnika
· 3 pori
· 2 gomolja zelene
· 60 dag soli
Priprava domače vegete: Vso zelenjavo operemo in očistimo ter narežemo na koščke. Vsako zelenjavo posebej zmiksamo v multipraktiku. Pozor, ne smeš je zmleti čisto na drobno, ampak na fine koščke. Potem vso zmiksano zelenjavo v velikem loncu zmešaš skupaj in dodaš sol. Pripravljeno domačo vegeto pustiš stati v loncu 24 ur, vmes pa večrat dobro premešaš. Ko mine en dan, vegeto preložiš v manjše (2 dl ) kozarčke za vlaganje in dobro zapreš.