Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec
  • Domov
  • Novice
  • Članki
    • Recepti
    • Zelišča
    • Uporabni nasveti
    • Vrtnarski nasveti
    • Naravna kozmetika
    • Zdravo življenje
  • Kontakt
  • Forum

DOMAČI JOGURT

30/4/2015

0 Comments

 
SESTAVINE:

  • 1 liter polnomastnega mleka ali posnetega mleka 
  • 2 žlici kupljene začetne kulture ali navadnega jogurta


NAVODILA:
  • Mleko na zmernem ognju segrevajte, da se na robu začnejo nabirati mehurčki, z površine pa začne uhajati para.
  • Prelijte ga v veliko skledo in pustite, da se shladi na 45 stopinj (če nimate termometra, boste vedeli, da je temperatura ravno prava, če boste z lahkoto držali prst v mleku 20 sekund).
  • Začetno kulturo ali jogurt dajte v skodelico in prilijte nekaj ogretega mleka. Sestavini dobro premešajte. 
  • Mešanico po tretjinah prilijte v veliko skledo. Po vsaki tretjini dobro premešajte.
  • Pokrijte z debelo brisačo za 6 -8 ur ali pa čez noč postavite na toplo (npr. kozica s toplo vodo)
  • Skledo pokrijte s folijo za živila in še za 8 ur postavite v hladilnik.
  • Če želite gost jogurt, ohlajenega pretresite v vrečko iz gaze in pustite, da se odcedi. 
0 Comments



Leave a Reply.

    RECEPTI


    Iskalnik:


    Arhiv člankov:

    March 2018
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    November 2014
    October 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.