Recept g.Konrada pogorevca NAMAZ
VZAMEMO 1 KG DROBNO ZMLETIH OREHOV, 1 KG DOMAČEGA MEDU IN CC 1-2 DCL HLADNO STISKANEGA OREHOVEGA OLJA. TO MEŠAMO POČASI 3 DO 4 DNI VSAK DAN PO POL URCE.
DOBIMO NAMAZ IN GA DAMO V KOZARCE IN HRANIMO NA HLADNEM V TEMI, NE V HLADILNIKU
MEDICA
ZMEŠAMO 1 KG MALIN ALI DRUGEGA SADJA IN 1 KG MEDU, KI NE KRISTERIZITA (NE SME BITI KOSTANJEV MED,IMA PREMOČNO AROMO) TO DAMO NA PODSTREŠJE ZA 1 MESEC IN OBČASNO PREMEŠAMO. PRECEDIMO IN OŽAMEMO SOK TER DODAMO NA LITER TEGA SIRUPA 1 L SLIVOVKE.
TO DAMO NA HLADEN PROSTOR IN DODAMO NA 100 LITROV TE TEKOČINE 2 KG POMARANČ, 1 KG LIMON, 1 PEST KLINČKOV, 1 PEST CIMETA. PRERAČUNAJTE NA SVOJO KOLIČINO.
TO PUSTIMO EN MESEC V KLETI IN OBČASNO PREMEŠAMO.
NATO PRETOČIMO IN PUSTIMO CC 2 MESECA, DA SE UMIRI IN NATO LAHKO USTEKLENIČIMO.
VZAMEMO 1 KG DROBNO ZMLETIH OREHOV, 1 KG DOMAČEGA MEDU IN CC 1-2 DCL HLADNO STISKANEGA OREHOVEGA OLJA. TO MEŠAMO POČASI 3 DO 4 DNI VSAK DAN PO POL URCE.
DOBIMO NAMAZ IN GA DAMO V KOZARCE IN HRANIMO NA HLADNEM V TEMI, NE V HLADILNIKU
MEDICA
ZMEŠAMO 1 KG MALIN ALI DRUGEGA SADJA IN 1 KG MEDU, KI NE KRISTERIZITA (NE SME BITI KOSTANJEV MED,IMA PREMOČNO AROMO) TO DAMO NA PODSTREŠJE ZA 1 MESEC IN OBČASNO PREMEŠAMO. PRECEDIMO IN OŽAMEMO SOK TER DODAMO NA LITER TEGA SIRUPA 1 L SLIVOVKE.
TO DAMO NA HLADEN PROSTOR IN DODAMO NA 100 LITROV TE TEKOČINE 2 KG POMARANČ, 1 KG LIMON, 1 PEST KLINČKOV, 1 PEST CIMETA. PRERAČUNAJTE NA SVOJO KOLIČINO.
TO PUSTIMO EN MESEC V KLETI IN OBČASNO PREMEŠAMO.
NATO PRETOČIMO IN PUSTIMO CC 2 MESECA, DA SE UMIRI IN NATO LAHKO USTEKLENIČIMO.