skodelica in pol rdeče leče
večja čebula
2 stroka česna
košček ingverja
žlica orientalske kumine
žlica kurkume
pol žlice koriandra v prahu
majhen svež čili
skodelica čiste piščančje juhe
šop regrata
limona
Rdečo lečo operite. Na olju popražite nasekljano čebulo, sesekljan česen in ingver. Dodajte začimbe in narezan čili. Ko zadiši, dodajte še lečo in jo malce podušite. Nato jo zalijte z vodo in piščančjo osnovo, posolite in kuhajte približno pol ure, da se razpusti. Regrat očistite in operite, narežite in ga dodajte juhi. Kuhajte še deset minut. Juho postrezite s koščkom limone, da si jo vsak po okusu okisa, in kosom belega kruha.
Pa dober tek!
večja čebula
2 stroka česna
košček ingverja
žlica orientalske kumine
žlica kurkume
pol žlice koriandra v prahu
majhen svež čili
skodelica čiste piščančje juhe
šop regrata
limona
Rdečo lečo operite. Na olju popražite nasekljano čebulo, sesekljan česen in ingver. Dodajte začimbe in narezan čili. Ko zadiši, dodajte še lečo in jo malce podušite. Nato jo zalijte z vodo in piščančjo osnovo, posolite in kuhajte približno pol ure, da se razpusti. Regrat očistite in operite, narežite in ga dodajte juhi. Kuhajte še deset minut. Juho postrezite s koščkom limone, da si jo vsak po okusu okisa, in kosom belega kruha.
Pa dober tek!