Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec
  • Domov
  • Novice
  • Članki
    • Recepti
    • Zelišča
    • Uporabni nasveti
    • Vrtnarski nasveti
    • Naravna kozmetika
    • Zdravo življenje
  • Kontakt
  • Forum

Majdini namazi

13/2/2015

0 Comments

 
MOJI NAMAZI

RIBJI NAMAZ

½ kg ribe (škarpina, brancin,…. ali osličev file)

Začimba curry

Majoneza približno 3 žlice

Poper

Svež nasekljan peteršilj

Sol

Skuhaj ribo v slani vodi 5 do 7 minut, ohladi in odstrani kosti. Z vilico pretlači, dodaj majonezo in vse začimbe, premešaj da dobiš gosto pasto.

 

TUNIN NAMAZ

Tuna v konzervi

Majoneza

Svež sesekljan peteršilj

Poper

Črne olive

Tuno odcedi in pretlači z vilicami, dodaj majonezo in začimbe ter na drobno narezane olive.

 

RIKOTIN NAMAZ Z DROBNJAKOM

Nasekljan drobnjak vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.

 

NAMAZ Z BAZILIKO

V rikoto ali skuto vmešaj sesekljano svežo baziliko in posoli. Lahko uporabiš tudi pesto iz bazilike namesto sveže.

 

ČEMAŽEV NAMAZ

Naredi pesto iz svežega čemaža (sesekljan svež čemaž, olivno olje in sol) in dodaj sesekljane olupljene mandlje.

 

TUNIN NAMAZ S KISLO SMETANO

Tuno iz konzerve odcedi in pretlači z vilico, dodaj kislo smetano, sesekljan peteršilj in sesekljan česen ter posoli.

 

METIN NAMAZ

Nasekljano meto vmešaj v rikoto (lahko tudi v skuto) in soli po okusu.

 

 

0 Comments



Leave a Reply.

    RECEPTI


    Iskalnik:


    Arhiv člankov:

    March 2018
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    November 2014
    October 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.