Potrebujemo:
50g grenkega kakava
135g bele pšenične moke
3 žilčke pecilnega praška
120 g belega ali rjavega sladkorja
2 jajci
150 g kuhane rdeče pese
pol dl vode
vanilin sladkor
60g temne čokolade
75g masla
Pečico segrajemo na 170 do 180 °C.
Rdečo peso narežemo, prilijemo vodoin pretlačimo v pire. Zmešamo kakav, moko, pecilni prašek in sladkor. Stepajmo jajca z vanilinom, nato dodamo rdečo peso.
Čokolado z maslom stopimo , jo vlijemo v jajčno zmes, premešamo, nato primešamo še suhe sestavine.
Zmes naložimo v namaščen model ali v modelčke in pečemo 45 minut.
Pecivo je zelo dobro tudi še toplo.
50g grenkega kakava
135g bele pšenične moke
3 žilčke pecilnega praška
120 g belega ali rjavega sladkorja
2 jajci
150 g kuhane rdeče pese
pol dl vode
vanilin sladkor
60g temne čokolade
75g masla
Pečico segrajemo na 170 do 180 °C.
Rdečo peso narežemo, prilijemo vodoin pretlačimo v pire. Zmešamo kakav, moko, pecilni prašek in sladkor. Stepajmo jajca z vanilinom, nato dodamo rdečo peso.
Čokolado z maslom stopimo , jo vlijemo v jajčno zmes, premešamo, nato primešamo še suhe sestavine.
Zmes naložimo v namaščen model ali v modelčke in pečemo 45 minut.
Pecivo je zelo dobro tudi še toplo.