Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec
  • Domov
  • Novice
  • Članki
    • Recepti
    • Zelišča
    • Uporabni nasveti
    • Vrtnarski nasveti
    • Naravna kozmetika
    • Zdravo življenje
  • Kontakt
  • Forum

Pecivo z rdečo peso

4/8/2014

0 Comments

 
Potrebujemo:

50g grenkega kakava
135g bele pšenične moke
3 žilčke pecilnega praška
120 g belega ali rjavega sladkorja
2 jajci 
150 g kuhane rdeče pese
pol dl vode
vanilin sladkor
60g temne čokolade
75g masla

Pečico segrajemo na 170 do 180 °C.

Rdečo peso narežemo, prilijemo vodoin pretlačimo v pire. Zmešamo kakav, moko, pecilni prašek in sladkor. Stepajmo jajca z vanilinom, nato dodamo rdečo peso. 
Čokolado z maslom stopimo , jo vlijemo v jajčno zmes, premešamo, nato primešamo še suhe sestavine. 
Zmes naložimo v namaščen model ali v modelčke in pečemo 45 minut. 

Pecivo je zelo dobro tudi še toplo. 

0 Comments



Leave a Reply.

    RECEPTI


    Iskalnik:


    Arhiv člankov:

    March 2018
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    November 2014
    October 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.