Za povečanje odpornosti in energije
V en liter terana daš:
Vre naj največ 10 minut, speštaš ali zmelješ s paličnim mešalcem, ohladiš toliko, da lahko daš noter med (1 kozarec), 1 žlico cimeta in eno žlico ingverja, (v prahu se dobi med začimbami v Mercatorju, Sparu...). dobro premešaj, da se med stopi. Z zajemalko zlivaš v kozarčke (7 do 8 malih kozarčkov).
Kozarčki morajo biti čisti in suhi. Rob pokrovčka obriši z žganjem, da ga razkužiš.
Krepko zatisni pokrov in daj v temen prostor. Ko kozarček načneš, ga daj v hladilnik.
Če si zelo "na tleh", utrujena, slabokrvna, malodušna, pojej vsaj dve žlički na dan.
Če nimaš terana, lahko kuhaš tudi v refošku.
V en liter terana daš:
- 250 g borovnic,
- 250 g brusnic (najcenejše so v Tušu),
- 250 g suhih sliv,
- 250 g temnih rozin
Vre naj največ 10 minut, speštaš ali zmelješ s paličnim mešalcem, ohladiš toliko, da lahko daš noter med (1 kozarec), 1 žlico cimeta in eno žlico ingverja, (v prahu se dobi med začimbami v Mercatorju, Sparu...). dobro premešaj, da se med stopi. Z zajemalko zlivaš v kozarčke (7 do 8 malih kozarčkov).
Kozarčki morajo biti čisti in suhi. Rob pokrovčka obriši z žganjem, da ga razkužiš.
Krepko zatisni pokrov in daj v temen prostor. Ko kozarček načneš, ga daj v hladilnik.
Če si zelo "na tleh", utrujena, slabokrvna, malodušna, pojej vsaj dve žlički na dan.
Če nimaš terana, lahko kuhaš tudi v refošku.