Ta okusna juha je sestavljena iz hranil, za katere se je v kliničnih študijah pokazalo, da lajšajo bolečine v sklepih, preprečujejo nastanek raka in bolezni srca, zmanjšujejo krvni sladkor in preprečujejo izgubo spomina.
Sestavine:
1 čebula
2 korenčka
2 stebli zelene
3 srednje veliki krompirji
4 srednje veliki paradižniki
450 gr kuhane čičerike
5 skodelic naravne zelenjavne juhe
1 jedilno žlico mletega cimeta
1 jedilno žlico in pol mlete kurkume
1 jedilno žlice naribane korenine svežega ingverja
1 malo žličko kajenskega popra
1/2 jedilne žlice curryja v prahu
4 pramene žafrana
1 lovorjev list
1 jedilno žlico sveže stisnjenega limoninega soka
Priprava:
1. Zeleno, čebulo in krompir narežite na kockice. Tudi korenček olupite in ga narežite na kockice. Paradižniku odstranite semena in ga prav tako narežite na kockice.
2. Vlijte skodelico in pol zgornje zelenjave v veliko ponev. Dodajte čebulo in nekaj minut kuhajte.
3. Medtem, ko se čebula duši, zmešajte cimet, curry, kurkumo, poper in ingver. Temu dodajte 2 jedilni žlici zgornje zelenjave. Dobro premešajte.
4. To mešanico dodajte čebuli in ostali že segreti zelenjavi.
5. Čebuli in zelenjavni mešanici dodajte preostalo zelenjavo. Pustite, da juha zavre. Premešajte, nato pokrijte s pokrovom. Naj se juha še naprej segreva.
6. Po 5 minutah dodajte krompir, paradižnik, zeleno in korenje. Pustite, da se vse skupaj kuha od 20 - 30 minut v pokriti ponvi ali dokler se korenje in zelena ne zmehčata.
7. Dodajte čičeriko, črni poper, žafran in sveže stisnjen limonin sok. Pred postrežbo juho dobro segrejte.
8. Uživajte!
To je prevod le enega od 30 zdravilnih receptov iz knjige The Doctor’s Cookbook: Lifesaving Recipes That Will Blow Your Taste Buds Away.
Vir zgornjega članka: http://www.doctorshealthpress.com
Prevedla in objavila Marina Butala
Sestavine:
1 čebula
2 korenčka
2 stebli zelene
3 srednje veliki krompirji
4 srednje veliki paradižniki
450 gr kuhane čičerike
5 skodelic naravne zelenjavne juhe
1 jedilno žlico mletega cimeta
1 jedilno žlico in pol mlete kurkume
1 jedilno žlice naribane korenine svežega ingverja
1 malo žličko kajenskega popra
1/2 jedilne žlice curryja v prahu
4 pramene žafrana
1 lovorjev list
1 jedilno žlico sveže stisnjenega limoninega soka
Priprava:
1. Zeleno, čebulo in krompir narežite na kockice. Tudi korenček olupite in ga narežite na kockice. Paradižniku odstranite semena in ga prav tako narežite na kockice.
2. Vlijte skodelico in pol zgornje zelenjave v veliko ponev. Dodajte čebulo in nekaj minut kuhajte.
3. Medtem, ko se čebula duši, zmešajte cimet, curry, kurkumo, poper in ingver. Temu dodajte 2 jedilni žlici zgornje zelenjave. Dobro premešajte.
4. To mešanico dodajte čebuli in ostali že segreti zelenjavi.
5. Čebuli in zelenjavni mešanici dodajte preostalo zelenjavo. Pustite, da juha zavre. Premešajte, nato pokrijte s pokrovom. Naj se juha še naprej segreva.
6. Po 5 minutah dodajte krompir, paradižnik, zeleno in korenje. Pustite, da se vse skupaj kuha od 20 - 30 minut v pokriti ponvi ali dokler se korenje in zelena ne zmehčata.
7. Dodajte čičeriko, črni poper, žafran in sveže stisnjen limonin sok. Pred postrežbo juho dobro segrejte.
8. Uživajte!
To je prevod le enega od 30 zdravilnih receptov iz knjige The Doctor’s Cookbook: Lifesaving Recipes That Will Blow Your Taste Buds Away.
Vir zgornjega članka: http://www.doctorshealthpress.com
Prevedla in objavila Marina Butala