Društvo za zdravilne rastline ognjič Logatec
  • Domov
  • Novice
  • Članki
    • Recepti
    • Zelišča
    • Uporabni nasveti
    • Vrtnarski nasveti
    • Naravna kozmetika
    • Zdravo življenje
  • Kontakt
  • Forum

Skutini štruklji brez testa

10/11/2014

0 Comments

 
Skutini štruklji brez testa:

1/2 kg skute
3 jajca
1 kisla smetana (lahko manj, odvisno od vlažnosti skute)
6 žlic moke
sol

Priprava:

Skuto pretlačimo, dodamo sol in kislo smetano - umešamo cela jajca in gladko zmešamo, dodamo moko (jaz sem dala 3 žlice pirine in tri žlice bele moke) in ponovno gladko zmešamo. Zmes z žlico naložimo v podolgovato štručko na mokro krpo (zmoči z mrzlo vodo in ožmi), rahlo zavijemo  in s sukancem narahlo povežemo po celi dolžini, na konceh pa trdno zavežemo in kuhamo v slanem kropu 1/2 ure. Kuhane zrežemo na rezine in jih zabelimo s prepraženimi droptinami. Jemo jih slane s solato ali  jih posujemo s sladkorjem in imamo krasno sladico.

Moji dodatki:

1/3 mase sem naložila na moker prtič, v drugo tretjino sem dodala sesekljan drobnjak, v tretjo pa sesekljan pehtran  (to lahko narediš v eni posodi, da ne bo preveč pomivanja) in naložila enega za drugim v isti prtič. Po 20 minutah sem štrukelj obrnila, da se lepo prekuha na obeh straneh. Dobri so slani (primerni so tudi k mesu) ali sladki s kompotom.

Kdor pa je še bolj sladek, lahko že maso malo posladka, doda lahko še rozine, brusnice .... in ima odlično sladico, ki jo postrežemo s kompotom.

0 Comments



Leave a Reply.

    RECEPTI


    Iskalnik:


    Arhiv člankov:

    March 2018
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    November 2014
    October 2014
    August 2014
    July 2014
    May 2014
    April 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.