Skutini štruklji brez testa:
1/2 kg skute
3 jajca
1 kisla smetana (lahko manj, odvisno od vlažnosti skute)
6 žlic moke
sol
Priprava:
Skuto pretlačimo, dodamo sol in kislo smetano - umešamo cela jajca in gladko zmešamo, dodamo moko (jaz sem dala 3 žlice pirine in tri žlice bele moke) in ponovno gladko zmešamo. Zmes z žlico naložimo v podolgovato štručko na mokro krpo (zmoči z mrzlo vodo in ožmi), rahlo zavijemo in s sukancem narahlo povežemo po celi dolžini, na konceh pa trdno zavežemo in kuhamo v slanem kropu 1/2 ure. Kuhane zrežemo na rezine in jih zabelimo s prepraženimi droptinami. Jemo jih slane s solato ali jih posujemo s sladkorjem in imamo krasno sladico.
Moji dodatki:
1/3 mase sem naložila na moker prtič, v drugo tretjino sem dodala sesekljan drobnjak, v tretjo pa sesekljan pehtran (to lahko narediš v eni posodi, da ne bo preveč pomivanja) in naložila enega za drugim v isti prtič. Po 20 minutah sem štrukelj obrnila, da se lepo prekuha na obeh straneh. Dobri so slani (primerni so tudi k mesu) ali sladki s kompotom.
Kdor pa je še bolj sladek, lahko že maso malo posladka, doda lahko še rozine, brusnice .... in ima odlično sladico, ki jo postrežemo s kompotom.
1/2 kg skute
3 jajca
1 kisla smetana (lahko manj, odvisno od vlažnosti skute)
6 žlic moke
sol
Priprava:
Skuto pretlačimo, dodamo sol in kislo smetano - umešamo cela jajca in gladko zmešamo, dodamo moko (jaz sem dala 3 žlice pirine in tri žlice bele moke) in ponovno gladko zmešamo. Zmes z žlico naložimo v podolgovato štručko na mokro krpo (zmoči z mrzlo vodo in ožmi), rahlo zavijemo in s sukancem narahlo povežemo po celi dolžini, na konceh pa trdno zavežemo in kuhamo v slanem kropu 1/2 ure. Kuhane zrežemo na rezine in jih zabelimo s prepraženimi droptinami. Jemo jih slane s solato ali jih posujemo s sladkorjem in imamo krasno sladico.
Moji dodatki:
1/3 mase sem naložila na moker prtič, v drugo tretjino sem dodala sesekljan drobnjak, v tretjo pa sesekljan pehtran (to lahko narediš v eni posodi, da ne bo preveč pomivanja) in naložila enega za drugim v isti prtič. Po 20 minutah sem štrukelj obrnila, da se lepo prekuha na obeh straneh. Dobri so slani (primerni so tudi k mesu) ali sladki s kompotom.
Kdor pa je še bolj sladek, lahko že maso malo posladka, doda lahko še rozine, brusnice .... in ima odlično sladico, ki jo postrežemo s kompotom.