Predstavljamo vam nekaj načinov, kako lahko sol pomaga pri reševanju živil, ohranjanju svežosti in ostalih kulinaričnih težavah.
PIJAČA:
JAJCA:
JABOLKA:
Ko jabolka postanejo nagubana, jih namočite v slano vodo (uporabite le nekaj ščepcov soli) in jabolka bodo spet gladka.
Nekaj ščepcev soli priporočamo tudi pri kuhanju jabolk. Okus bo boljši in bolj izrazit.
SIR:
Nastanek plesni na siru lahko prepričimo, če ga zavijemo v krpo, ki smo jo prej pomočili v slano vodo. Potem ga shranimo v hladnilniku.
ŽELATINA:
Žaletina se strdi hitreje, če ji dodate ščepec soli.
LEŠNIKI:
Pustite, da se lešniki čez noč namakajo v slani vodi. Zjutraj bodo razpočeni.
PIJAČA:
- Hlajenje pijače
- Rdeče vino
- Kava
JAJCA:
- Stepanje
- Preverjanje svežosti
- Trdo kuhana jajca
JABOLKA:
Ko jabolka postanejo nagubana, jih namočite v slano vodo (uporabite le nekaj ščepcov soli) in jabolka bodo spet gladka.
Nekaj ščepcev soli priporočamo tudi pri kuhanju jabolk. Okus bo boljši in bolj izrazit.
SIR:
Nastanek plesni na siru lahko prepričimo, če ga zavijemo v krpo, ki smo jo prej pomočili v slano vodo. Potem ga shranimo v hladnilniku.
ŽELATINA:
Žaletina se strdi hitreje, če ji dodate ščepec soli.
LEŠNIKI:
Pustite, da se lešniki čez noč namakajo v slani vodi. Zjutraj bodo razpočeni.