Zelenjavne jušne kocke

Published on 19 November 2024 at 05:44

Domače zelenjavne jušne kocke, ki se hranijo v zamrzovalniku in so še boljše od Vegete. Odlične pri pripravi raznih omak.

Sestavine:

500 g zelenjave (1 manjša bučka, 1 steblo zelene, šopek peteršilja, 1 manjša čebula, 2 korenčka, 1 manjši krompir)

1 jedilna žlica paradižnikove mezge

150 g soli (8 jedilnih žlic)

2 jedilni žlici mletih suhih jurčkov

začimbe po želji (mleta paprika, šetraj, timijan, rožmarin...)

Priprava:

1. Zelenjavo narežemo na kocke in na malo olja pražimo 10 minut v široki ponvi, da zelenjava ovene.

2. Dodamo sol in premešamo. Dodamo mlete suhe jurčke. Pražimo, dokler voda ne izpari.

3. Prestavimo zmes v mešalnik in zmeljemo.

4. Nato prestavimo ponovno v ponev in mešamo, da zmes izgubi še nekaj vode in postane bolj kompaktna.

5. Maso razporedimo v manjšo posodo na peki papir in damo z zamrzovalnik za kakšno uro ali čez noč.

6. Zamrznjeno narežemo na kocke, ki jih hranimo v zamrzovalniku.

Pripravila: Erika Videnović